Posted by: mavrodieva | май 22, 2008

Греъм Уотсън. Силата на словото. Речи 2002 – 2006

Греъм Уотсън
Силата на словото (Речи 2002 – 2006 г.)

Издателска къща „Култура 99”,
София, 2008

Българският читател има възможност да чете в превод на български речи на Греъм Уотсън от периода 2002 – 2006, който на вътрешната корица на книгата е представен накратко, но впечатляващо като „член на Европейския парламент, лидер на групата на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) в Европейския парламент”. Без да се изчаква разстоянието на времето и покриването на политическата реторика с патина, всеки, който се интересува, може да чете речите на Греъм Уотсън, да ги анализира, да усеща като съвременник силата на ораторството и да има досег с един от големите политически и парламентарни оратори на Европа. Сред най-интересните речи на Уотсън, публикувани в книгата, са: Реч пред Европейския парламент по повод повторното обединяване на Кипър, 21 април 2004 г., Страсбург; Реч пред Конференцията на ЕЛДР за бъдещия статут на Косово, 8 април 2006 г.; 8 март 2006 г., Брюксел; Реч пред служители и студенти на СУ „Св. Климент Охридски”, 19 февруари 2004 г., София и др.

Речите са преведени от английски от проф. д.ф.н. Донка Александрова, преподавател по реторика във Философски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Книгата е публикувана със съдействието на Мариела Баева – член на Европейския парламент в групата на АЛДЕ и е финансирана по бюджет „4000” – политически и информационни дейности на депутатите от ЕП.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: