Posted by: mavrodieva | септември 10, 2009

Пол Холмс и вижданията му за PR

Гостуването на известни имена на учени и практици, на политици и авторитети в България невинаги се превръща в събитие за общността. Гостували са Умберто Еко, ще идва Филип Котлър, предстои по време на семинарите на Webit да говорят и презентират изявени практици, медии, мениджъри.

В случая с Пол Холмс това не е рутинна визита или конюнктурно посещение, нито протоколни срещи. Специалистът представи свои идеи и виждания за PR, започвайки атрактивната лекция в хотел Шератон със самоирония, привидно принизяване (един познат реторичен похват), като в американски стил привлече вниманието на присъстващите над 100 специалисти по PR в България.

Пол Холмс стартира с провокативната дума „кураж”.  Той я посочи като необходимо качество за всеки, който иска да стартира и успее в тази нелека професия.  Кураж да започнеш, да продължиш и да отстояваш позиции пред шефове, пред колеги, умеейки на слушаш, да анализираш, да реагираш, да бъдеш едновременно етичен и в час с технологиите. 121-17982-1819_paulholmes3

Да оценяваш, че медиите са важни, но те са само върхът на айсберга в PR.

Това са само част от идеите, които сподели Пол Холмс с PR специалисти у нас, като монологичното му изложение като времетраене и ораторски умения бе равно на диалога, т.е. даването на отговори на въпроси и коментари на присъстващи.

Самият Холмс показа, че наистина има 25 години опит, че като основател и главен редактор на The Holmes Report, е наясно с медиите, с W 2.0, с W 3.0, с етичните стандарти и с това как се говори, без да се дават назидателно съвети и как да се оценяват успехите в PR.

Организатори на събитието в хотел Шератон на 10 септември 2009 г. е БАПРА.

Снимка от http://www.capital.ro/zoom/111701/121-17982-1819_paulholmes3.jpg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: