Posted by: mavrodieva | декември 26, 2010

За новите проявления на PR – от издателство „Класика и стил”

„Директният PR” е заглавието на едно от новите издания на издателство „Класика и стил”, което представя в превод книгата на автора Ричард Лермър. Прочитът показва, че новото като информация е в посока интересно и систематизирано представяне на приложенията на PR инструменти, похвати и механизми (например, пресконференция, папка с информационни материали, събития, подготовка за интервю и други) по такъв начин, че те да не са само част от ежедневната работа на PR специалиста, но да се използват уместно, системно, комбинирано.
Стилът, на който е написана книгата, е четивен и увлекателен. Преводачът представя термините така, че да бъдат възприети веднага, без затруднения от читателя, без прекомерни чуждици, но и без ненужно адаптиране към относително новата метатерминология на PR теорията. Оформлението също прави много добро впечатление, съответстващо на стандартите и традициите на издателство „Класика и стил”.
Това е книга, която е създадена въз основа на немалко години опит в журналистиката и то от автор, който пише по теми, свързани с PR и медии, който води рубрики и който е утвърдено име в областта на медийните и публичните комуникации.
На корицата на изданието авторът Ричард Лермър е представен като „PR стратегът за управление на бизнеса на TLC ” и това е само един от мотивите, които могат да ни накарат да прочетем книгата, а и да се опитаме да приложим някои от съветите му в българската среда. Като например този за „Създаване на шум и публичност около вашия бизнес, вашия продукт или около самите вас”.

http://www.klasikastil.com/internal.aspx?bookid=651&katalog=1

Иванка Мавродиева

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: