Posted by: mavrodieva | декември 30, 2010

Виртуална култура – електронно списание и магистърска програма

‘Виртуална култура’ като електронно списание вече има история, третият брой вече е в Интернет. Уебчитателите, посетителите на мрежата и всеки, който се интересува от тази проблематика, може да открие на следния електронен адрес http://spisanie.virtualna-kultura.com/представянето на самото списание, а именно:

„Първото българско електронно списание за виртуална култура и образование, което осигурява публичност на авторски, популярни, изследователски и коментарни текстове, анализи, съобщения, програми, проекти по темата, както и възможност да се дискутират културните измерения и влияния, образователни тенденции и перспективи на виртуалността, мястото и значението на виртуалната реалност в съвременната култура и образование.

Списанието се издава от Българско общество за мултимедийно изкуство по инициатива на СУПФБ /Сдружение на университетските преподаватели по философия в България/ с подкрепата на Секторa за научни изследвания на СУ „Св.Кл.Охридски“ и Магистърска програма Виртуална култура при ФФ на СУ „Св.Кл.Охридски“.“

Това представяне е показателно, че академичната общност използва съвременните комуникационни канали ефективно и професионално. Прочитът на материали, публикувани в списанието, показва, че вече може да се говори за създаване на мрежи и за екипна работа, за активна позиция на учени и преподаватели по значими за обществото и за академичната общност въпроси.

Както и за предоставяне на виртуална трибуна преподаватели и студенти да публикуват. Дебютите са редом с представяне на резултати от солидни проучвания; събитията от научния живот стоят до коментари и анализи.

Иванка Мавродиева

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: