Posted by: mavrodieva | септември 5, 2012

Мартин Шийн – актьор, оратор, ангажиран с каузи

Мартин Шийн, известен актьор, с широко аплоа, играл роли на президенти, лидери, обикновени и необикновени американци в различни филми, се ангажира с каузи и застава зад идеи.

Такъв е случаят с   We  day – „Youth leading global change is the movement of our time“ –http://www.weday.com/ . Мотото или слоганът е „We inspire the change„. Това е инициатива на Free the children. И както пише в сайта WeDay.com is where the movement lives.

Вижте и чуйте тази великолепна реч, която започва с разказ за самия него и семейството му. Разказ, който не е хвалба, а въведение и самопредставяне. Нещо, което е важно за всяка реч, дори когато ораторът е известен. Или трябва да се представиш, когато няма друг, който да те представи накратко. Мартин Шийн стопява ледовете с този разказ още в началото, без да се разпростира надълго и нашироко.

След това говори за важни, съществени, значими неща, за това какви политики трябва да има, как може да се живее по-добре, как хората трябва да са активни граждани. Често се използва вече шаблонизираната фраза „Отправя послания“. Но в тази реч това е реалност. И е направено ефективно и въздействащо.

Привежда статистика, като чете данните от лист. За да е точен и коректен. За да впечатли. Като зад тези данни и тази статистика стоят човешки съдби.

Облечен  casual – със сако, светла риза и дънки, той говори като лидер, но като наложил се сам лидер, като self-made-man.

Невероятно добра дикция, перфектно владеене на езика на тялото.

http://www.youtube.com/watch?v=p8_6xGzDTSo

Иванка Мавродиева

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: