Posted by: mavrodieva | март 18, 2013

Докторанти от докторантската програма на Софийския университет участват в международен форум на ICC

СУ ICC

Двадесета годишна конференция на ICC

СУ „Св. Климент Охридски”  и Европейският център за образование и обучение (European Center for Education and Training) в София са съорганизатори на годишна конференция „Language, Culture and Identity in Language Education”. Конференцията се проведе от 8 до 10 март 2013 г.  в Ректората на Софийския университет. Научното събитие се организира от  International Language Society – ICC. В международния форум участваха над 70 представители от десетки страни. Сред основните говорители в Аулата на Ректората бяха Майкъл Байрам, Durham University, Университета в Кеймбридж, Великобритания и Джоузеф Хъбър,  Education Department of the Council of Europe.  Робърт Уилямс от Университета в Уестмистър, Великобритания,  председател на ICC, проведе уъркшоп на тема „Did  they really say that?”.

Следвайки добрите традиции, в двадесетата годишна конференция „Language, Culture and Identity in Language Education” докторанти от Софийския университет представиха свои. По време на конференцията докторантите представиха резултати от изследванията. Част от тези резултати са постигнати като част от работата в семинара „Идентичност и идентичности”, който се води от доц. Мария Стойчева, а той е част от проект BG051PO001-3.3.06-0044 „Интегрирана програма за обучение и подкрепа на докторантите по социални и хуманитарни науки в СУ”.

Докторантите Пенка Иванова, Десислава Манова Георгиева, Ина Бачева, Благовеста Савова и други имаха възможността да участват в този форум в международна среда, като не само участваха в семинарите с  участието на експерти в областта от европейски мащаб, но взеха участие, което допринася за тяхното академично развитие в съвременни формати. По този начин докторантите, които се обучават в рамките на докторантската програма, на практика показват резултати от своята изследователска работа.

 ICC

Двадесета годишна конференция на ICC с учасите ва докторанти от Софийския университет

Събитието се подкрепя и от Британския съвет.

Иванка Мавродиева

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: