Posted by: mavrodieva | април 30, 2015

Български студенти на осмина финалите на Jessup

Български студенти на осмина финалите на Jessup

Състезанието Jessup за 2015 година официално завърши. Това е особено успешна година както за Софийския университет, така и за България. За първи път от 1984 година български отбор достига Advanced rounds (първите 32 отбора). В първоначалните класации българският отбор е на 22-ро място, като впоследствие постига победа в първия си мач и участниците от България достигат до осмина финалите.

Отборът, включващ студенти от Софийския университет, влиза в почти всички други класации. Отново за първи път България печели 1-во място в света за писмената защита на ищеца. Освен българските участници са на 16-то място в класацията за средна оценка на двете писмени защити.

Не на последно място двамата ищци влезнаха в топ 100 на най-добрите оратори. Цветелина ван Бентъм постави своеобразен нов рекорд  за България и се класира на 26-то място. Евгени Минчев заема 59-то място.

http://clubz.bg/17669-nashi_studenti___na_osminafinali_v_mejdunarodnoto_pravno_systezanie_jessup http://news7.bg/predavania/oshte-neshto/vsichki-videa/nashi-studenti-se-klasiraha-v-mezhdunarodno-pravno-sastezanie/145055#.VT6BUyHtmkq

Информацията е предоставена от Юлия Гевренова

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: