Posted by: mavrodieva | май 17, 2015

CareerIT, Microsoft YouthSpark, Алумни клубът на Стопанския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и ученикът Атанас Шалаверов от СОУ „Иван Момчилов“ от град Елена

Ето какво каза награденият ученик Атанас Шалаверов от СОУ „Иван Момчилов“ от град Елена, когато бе обявено името му като победител в CareerIT.

„Всичко започна от един разговор преди време за изключителната възможност, която ни предоставя глобалната програма Microsoft YouthSpark и Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Разговорът беше кратък – в типичния лаконичен стил на нашия учител – да учим, да работим, да успеем. Възможността – голяма и дори неочаквана – ни беше дадена. В съзнанието ми останаха думите Microsoft и Софийски университет. Всъщност не просто думи, а институции, внушаващи респект и предизвикателство.“

IMG_0170

Още малко информация за проекта: В него са обхванати 41 училища и 20 000 ученика, професионално са сертифицирани 480 ученика.

От името на Microsoft Петър Иванов връчи чек на декана на Стопанския факултет доцент Тодор Попов и на председателя на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет Севдалина Василева.

Петър Иванов разказва накратко за постигнатото от YouthSpark в България през изминалата година.  Той представи актуална информация за Office 365 за образованието.

Преветствие произнесе Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката в 43-ото Народно събрание, тя обяви и името на победителя.

В рамките на Проект Кариер в ИТ (CareerIT) се организират и провеждат и националните кръгове от най-голямото международно младежко компютърно състезание MOS World Championship в което през изминалата 2014 г. са участвали над четиристотин хиляди ученици от повече от 130 държави.

За втора поредна година ученикът, който е показал най-високи резултати в обученията и на изпитите за професионална сертификация, се номинира и ще участва на финалите. А те са част от най-голямото международно младежко компютърно състезание и ще се проведат от 9 до 12 август 2015 г. в град Далас, САЩ.

Иванка Мавродиева

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: