Posted by: mavrodieva | януари 21, 2016

Пресконференция на президента и вицепрезидента на България – 4 години след началото

 

Пресконференция на президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова – 4 години след началото.

Ключови теми в изявленията им са: за дейността на президентската институция, за ролята и мястото й в българското общество, за това каква трябва да бъде държавата според правни, политически и социални теории, какви дела са извършени от президента и вицепрезидента съгласно правомощията и ресорите, как това е представено според статистиката, конкретиката, правни и други анализи, според SWOT анализ.

До каква степен политическите елити са изпълнили ангажиментите си? Европейският съюз какъв дневен ред задава и дали в България политици и институции имат друга визия за дневния ред на страната? Правова и социална държава, но как това ще стане у нас? Много въпроси. Наред с актуалните и болезнени теми за бежанците, имигрантите, мултилутурализма и мултикултурността. Каузи, ценности, доктрини – абстрактни идеологеми, които ако се изпълнят със съдържание, България би била друга.

Предстоящите президентски избори – кои ще са играчите там, аритметика или друг тип калкулации и сметки се правят, преконфигурирания, лансирания, тествания и подготовка на организационно, кадрово и политическо равнище – журналистите питат и за това.

Умереност в отговорите на ораторите към въпросите на журналистите! Задаване на теми в изложенията, диалог в познатия ПР формат пресконференция, прозрачност и отчетност. Това бе представено днес от президента Плевнелиев и вицепрезидента Попова.

25 години президент, вицепрезидент и президентска институция в България –  след Конституцията от 1991 година, приета от Великото народно събрание.

Остават въпросите – някои фундаментални, други изискващи ежедневни решения: Как ще функционира президентската институция в бъдеще, през следващите десетилетия? Каква роля ще играе президентът в България? Какви промени ще се правят в Конституцията по принцип и спрямо президентската институция? Как ще се координират дейностите с оглед добруването на хората, гражданското общество и осмислянето на това какво е Република България и какви ценности има у българите?

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: