Posted by: mavrodieva | юли 19, 2016

Дебат на открито с участие ва специалисти по ПР, медии, СЕМ, НПО

 Дебат на открито с участие ва специалисти по ПР, медии, СЕМ, НПО

 Публична дискусия за споменаването на имена на компании и организации в телевизията и радиото, които реализират и подкрепят обществено значими каузи се провежда на 19 юли 2016 г. от 17:30часа. Дебатът ще се проведе на открито, в градинката  на ул. „Кракра“ 6.

Участници са представители на СЕМ, на неправителствени организации, на ПР, рекламни и медийни професионални асоциации

Участници по първата тема „ПР и компаниите в електронните медии: колко е важно да се знаят. Как да насърчим практиката за отразяването им?“ са Радина Ралчева, Председател на УС на БДВО и Катя Димитрова, Председател на БАПРА.

Следва дискусия за отразяването на компаниите: история и гледни точки, модератор е д-р Александър Христов, член на УС на БДВО.

Мария Стоянова, Председател на СЕМ, ще говори на тема „Регулаторът. Какво казва ЗРТ и как да се тълкува?“

Темата „Неправителствените организации. Какви са ползите за обществото от споменаването на имена на компании?“ се разисква от Красимира Величкова, Директор на БДФ и Иванка Шалапатова, фондация „За нашите деца”.

Атанас Генов – Председател на АБРО и  Мария Савова – Изпълнителен директор участват в дискусията „Телевизионните и радио оператори и продуцентите. Какво спира електронните медии да отразяват имената на компаниите при социално-отговорни проекти? Какви са новините за тях?“

Интересният казус „Компаниите. Каква е необходимостта от повече публичност за каузи и социално отговорни проекти?“ се представя през гледните токи на Росен Мисов, Изпълнителен директор на БАР,  Георги Руйчев, Изпълнителен директор на ББЛФ, Илияна Захариева, Мтел и Елена Кръстева, Софарма.

Позиции относно функциите на рекламистите, по въпросите: Кое не е реклама в електронните медии? Разликата между информационно и рекламно съдържание вземат отношение Ели Герганова, Председател на НСС и Мариана Брашнарова, Изпълнителен директор на БАКА.

Финалът включва приемане на обща декларация след дискусия.

Иванка Мавродиева

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: