Публикувано от: mavrodieva | януари 18, 2017

Синкретизъм, минимализъм и модерна ПР кампания: „На нея с обич! Емил Димитров“

Почит месец измина от 20 декември 2016 г., когато в зала 1 на НДК имах удоволствието да присъствам на едно невероятно представление. Спектакълът „На нея с обич! Емил Димитров“. Един синкретичен спектакъл, нещо ново и модерно, без да е претенциозно. Двама актьори сцената – Даниел Цочев и Антония Малинова. Декор, решен в черно и бяло, минимализъм и същевременно усещане за динамика, избор и свобода. Изграждането на образ чрез играта на актьора Даниел Цочев, превъплътил се в Емил Димитров, чрез спомени, самооценка, песни, диалог, видиоклипове. Диалог, който позволява да се върне назад във времето привидно хронологично и да оцени или преоцени важни моменти, върхови моменти, трудни моменти в личен и професионален план. Чудесен финал с песента „Ако си дал…“. Усещането за духовност, дефицит от която всички имаме и днес.

Нели Бенова е сценарист и продуцент на този, по моето скромно мнение, синкретичен спектакъл, в който има и интересно направени видеоклипове към песните, някои в ретро стил. Има и ретроспекция, и препратки към спомени, и споделяне, и песни.

И нещо много важно, образът на Емил Димитров не е идеализиран, той е дълбок и истински, многопластов; без излишна мелодрама и клишета. Балансът в селекцията и представянето на факти от творчеството и живота на една талантлива личност е постигнат елегантно.

И нещо, което ме впечатли. Комуникационната кампания мина през социалните мрежи и електронните медии.

https://www.facebook.com/events/1692214677763577/

От флашмопа на летище София, през промотиране на клиповете до медийни участия.

https://www.facebook.com/EmilDimitrov.NaNeya/videos/1126987137386281/

Един модерен и ефективен начин да се привлече внимание. А и залата беше пълна.

Успех на следващото представление през март 2017 година!

Иванка Мавродиева


Вашият коментар

Категории