Публикувано от: mavrodieva | януари 30, 2009

Астор в зала 1 на НДК

Антраник Арабаджиян, зодия скорпион, роден на 18 ноември 1943 година в Шумен. Това са данни, които се отнасят до един от най-големите магове у нас – Астор. Бенефисът му на 29 януари 2009 година зала 1 на НДК представляваше един великолепен тричасов спектакъл, в който взеха участие магове – от утвърдени като Боби до начинаещи като Мони и внучката на фокусника; приятели като Николай Николаев, брат на друг голям маг – Орфи; певци (Хилда Казясан, Роси Рос, Мими Иванова, Мустафа Чаушев и др.), изпълнители от магическия театър на Астор (рАСТОРант – на бул. Черни връх, наричан Магически театър.

Артистът Астор бе не просто участник, не само централна фигура в представлението, той показа умение да цени талантите, да дава шанс за изява на онези, които са надарени от Бога, които са сръчни и които обичат професията си; да се радва сам от сърце на успехите на приятели и колеги; да ги сплотява; да дава идеи и да ги довежда до резултат; да доставя удоволствие на многохилядна публика като поднася мелодии и фокуси за всяка отделна група.

Този спектакъл е посветен на 65 годишнината му. Приятелите му го наричаха Антро, Виликия, маг, учител, но във всяко обръщение проличаваше искреност и уважение; без фалш, без лицемерие и без излишна куртоазия.

Това невероятно събитие е едно от поредицата, макар и не много, при които български творци участват в такива представления в чест на свои колеги и приятели; зрителят усеща, че те са общност; че изкуството се прави от таланти и се създава за публиката, за да й достави радост, да предизвика възхищение, да я пренесе, макар и за малко в света на магическото изкуство.

Астор е носител на награда златен Оскар за магическо изкуство, като през цялото време с присъствието си доказа, че го е заслужил.


Вашият коментар

Категории