Публикувано от: mavrodieva | юли 11, 2013

Специалистите по ПР – вече 8 години с Етичен кодекс

БДВО

БДВО – Комисия по етика

Етичният кодекс на специалистите по ПР в България е приет преди 8 години.

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) функционира успешно и към него е създадена Комисията по етика. Тя заседава на 7 юли 2013 година и на нея присъстваха както настоящи, така и бивши членове: Милена Атанасова – председател на Комисията по етика, членовете Елица Наумова и Кремена Георгиева, както и бившите председатели и членове Нели Бенова, Виктор Стефанов, Александър Христов, Милен Филипов, Стоян Стоянов, Ванина Ханджийска и Андрей Велчев. Присъствието на експерти по ПР на събитието  e показател както за приемственост, така и за традиции в БДВО.

Участниците обсъдиха прилагането на Етичния кодекс, както и въпроси, отнасящи се до създаване на консултативен съвет на Комисията по етиката към БДВО.

И малко предистория – през 2005 година Българско дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), IPRA – България, Асоциация ИМАГИНЕС, Асоциация на специалистите по комуникации в общините (АСКО) и Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти достигат до решение за изготвяне на Етичен кодекс на специалистите по ПР в България.  Както е редно, се създава работна група, която изготвя проект на текста на този важен документ и той е приет на 7 юли 2005 г.  Важно е да се посочи, че текстът на Етичния кодекс е изготвен при отчитане на традициите и на вече приети етични кодекси.

 

 


Вашият коментар

Категории